Μελέτη

Σιτάρι

Καταπολέμηση ζιζανίων σε σιτάρι με DJI Agras T16

Η άνοιξη είναι ζωτικής σημασίας εποχή για τη γεωργία και τότε πραγματοποιείται το όργωμα σε όλη την Κίνα. Για τη βελτίωση της απόδοσης του χειμερινού σιταριού, τα DJI Agras χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο παρασίτων και ζιζανίων.

Διαφορετικό από τη σειρά MG, το Agras T16 είναι εξοπλισμένο με τέσσερις αντλίες και οκτώ ακροφύσια, με αυξημένη ταχύτητα ψεκασμού 4,8 L/min, αυξημένο όγκο 16 L και πλάτος ψεκασμού 6,5 m. Ποιες είναι λοιπόν οι βέλτιστες παράμετροι λειτουργίας κατά τον ψεκασμό σίτου;

Τον Μάρτιο του 2019, μια ομάδα από την Denong πραγματοποίησε καταπολέμηση ζιζανίων για 533 στρέμματα σίτου χρησιμοποιώντας τις παραμέτρους που αναφέρονται παρακάτω:

Πληροφορίες Περιβάλλοντος

Τύπος ΕδάφουςΠεδιάδαΤοποθεσίαXinxing County,Zhucheng, Shandong
Άνεμος3 Βf ΒΚαιρός&ΘερμοκρασίαΛιακάδα,5°-17°C

Ο στόχος της επιχείρησης είναι ο ψεκασμός 533 στρεμμάτων χειμερινού σίτου στο αγρόκτημα Xiangu της πόλης Zhucheng, στην επαρχία Shandong. Στόχος καταπολέμησης είναι τα πλατύφυλλα ζιζάνια στα χωράφια με σιτάρι. Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, η θερμοκρασία ήταν 5°-17°C (Σημείωση: Η επίδραση του ψεκασμού είναι ευαίσθητη στη θερμοκρασία. Συνιστάται ο ψεκασμός ζιζανιοκτόνου όταν η μέση θερμοκρασία είναι σταθερή στους 8-10°C), με βόρειο άνεμο επιπέδου 3 που είναι κατάλληλο για εργασίες ψεκασμού. (Σημείωση: οι άνεμοι ισχυρότεροι από το Lv. 3 είναι επιζήμιοι για τον ψεκασμό.)

Παράμετροι Λειτουργίας

Τύπος ΠτήσηςRoute Operation Ταχύτητα Πτήσης6 m/s
΄Ύψος Πτήσης2 mΑπόσταση Διαδρομών6.5 m
Όγκος φαρμάκου ανά στρ.6,7 mlΤύπος ΜπεκXR11001VS

Πληροφορίες Ζιζανιοκτόνου

Όνομα ΖιζανιοκτόνουΤύποςΣυγκέντρωση ενεργού συστατικούΠοσότητα ανά στρ.
Dow AgroSciences RuichaomaiΚοκκία διασπειρόμενο στο νερόHalauxifen-methyl 10% Florasulam 10%0.034 g

Τα ζιζάνια που επηρεάζουν τα τοπικά χωράφια με σιτάρι είναι κυρίως πλατύφυλλα. Για ψεκασμό χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο Ruichaomai της Dow AgroSciences.

Σημείωση: Όταν αραιώνετε διαλυτούς κόκκους, φροντίστε να τους αραιώσετε δύο φορές. Αναμείξτε μια ορισμένη ποσότητα του ζιζανιοκτόνου με μια μικρή ποσότητα νερού και ανακατέψτε ομοιόμορφα μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκκοι. Στη συνέχεια, προσθέστε την κατάλληλη ποσότητα νερού και πρόσθετου στο συμπύκνωμα, ανακατέψτε τα ομοιόμορφα και αδειάστε στο δοχείο ψεκασμού.

Συμπέρασμα

Τα αποτελέσματα του ψεκασμού ελέγχθηκαν δέκα ημέρες μετά την επέμβαση. Όπως μπορείτε να δείτε, τα περισσότερα ζιζάνια στο χωράφι με το χειμερινό σιτάρι ήταν μαραμένα. Τα ζιζάνια κιτρίνίζαν ή πέθαιναν, ενώ δεν επηρεαζόταν η ανάπτυξη του σιταριού. Αυτή ήταν μια επιτυχημένη επέμβαση. Οι παράμετροι λειτουργίας και το ζιζανιοκτόνο που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναφορά για τον έλεγχο ρουτίνας των ζιζανίων του χειμερινού σίτου.

Πριν τον ψεκασμό
Μετά τον ψεκασμό

Πηγή: DJI Agriculture

Προειδοποίηση: Το περιεχόμενο και οι παράμετροι που παρέχονται εδώ είναι μόνο για αναφορά. Θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας και τις παραμέτρους και να χρησιμοποιήσετε έναν σωστό τρόπο για να ψεκάσετε το χωράφι σας σύμφωνα με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τους χαρακτήρες της καλλιέργειας, τη συνήθεια ή το ιστορικό χρήσης χημικών (θα μπορούσατε να αλλάξετε άλλες χημικές ουσίες σε περίπτωση που εμφανιστεί αντίσταση) κ.λπ. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες παραμέτρους λειτουργίας θα επιλέξετε ή δεν είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού, τότε θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μέρος του χωραφιού, πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο.