Μελέτη Κερασιές

Ως πολύτιμο φυτό με τεράστια οικονομικά οφέλη, οι κερασιές ωριμάζουν νωρίς και παράγουν άφθονο καρπό. Ωστόσο, συχνά εκτίθενται σε ποικίλα παράσιτα και ασθένειες, με τους κορμούς, το φύλλωμα, τα λουλούδια και τους καρπούς τους ευαίσθητα σε παράσιτα και μικρόβια. Επομένως, το να μάθετε πώς να αποκρούετε αποτελεσματικά αυτές τις απειλές είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη καθώς συνεχίζεται η καλλιεργητική περίοδος.

Η ομάδα ψεκασμού

Η ομάδα Dalian Yitian έχει πέντε βασικά μέλη, δύο γεωργικούς τεχνικούς και αρκετούς πιλότους drone και μέλη του προσωπικού εδάφους. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 30 πιλότους drone και έχει ιδρύσει την Yitian Spray Alliance (YSA). Η ομάδα παρέχει ειδικά σχέδια ψεκασμού για μια ποικιλία διαφορετικών φυτών, όπως σιτάρι, ρύζι, καλαμπόκι, σόγια, φιστίκια, πράσινα κρεμμύδια, χρένο, κεράσια, μήλα, ινδικά φυτά και άλλα φυτά κηπουρικής. Σήμερα, η συνολική περιοχή ψεκασμού τους καλύπτει πάνω από 17,4 εκατομμύρια στρέμματα γης.

Το Dalian φιλοξενεί πάνω από 2,4 εκατομμύρια στρέμματα κερασιών, κάτι που απαιτεί τουλάχιστον εννέα ψεκασμούς κάθε χρόνο. Συνειδητοποιώντας αυτό, η ΥSA προσέγγισε τους αγρότες για συνεργασία. Αρχικά, η τοπική κοινωνία ήταν δύσπιστη για τις υπηρεσίες της YSA. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι «μια κερασιά έχει ύψος περίπου 4 μέτρα και επειδή τα φύλλα της είναι συχνά πυκνά, ο ψεκασμός πρέπει να γίνεται με το χέρι και όχι με drone».

Για να αμβλύνει αυτές τις αμφιβολίες, το μέλος του προσωπικού της YSA, Liu Hongyu, επικοινώνησε με τον Ye Hang, ο οποίος έχει ψεκάσει περισσότερα από 47.000 στρέμματα κερασιών στο Shaanxi. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, ο Liu Hongyu ψέκασε 13 στρέμματα κερασιών ως τρόπο να αποδείξει την αξία της τεχνολογίας drone για τον έλεγχο των παρασίτων. Οι αγρότες πείστηκαν και έδωσαν παραγγελία για επιπλέον ψεκασμό 2.000 στρεμμάτων. Ακολουθεί μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο εκπληρώθηκε αυτή η παραγγελία.

Πληροφορίες Περιβάλλοντος

Ημερομηνία19/05/2018ΤοποθεσίαDalian, Shandong, China
Τύπος ΕδάφουςΛόφοιΆνεμος3 BF N

Παράμετροι Λειτουργίας

Operation ModeRoute OperationΤαχύτητα Πτήσης3.1 m/s
Ύψος Πτήσης1.5 mΑπόσταση Διαδομών5 m
Όγκος σε 10 στρεμ.0.1 L

Πριν ξεκινήσει ο ψεκασμός, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την απόσταση μεταξύ των σειρών των κερασιών. Δεδομένου ότι οι κερασιές φυτεύονται συχνά σχετικά μακριά το ένα από το άλλο, η τυπική απόσταση μεταξύ των σειρών είναι περίπου 5 μέτρα. Κατά συνέπεια, τα γεωργικά drones πρέπει να πετούν πάνω από κάθε σειρά ενώ ψεκάζουν για να μεγιστοποιηθεί η χρήση φυτοφαρμάκων.

Πληροφορίες Φυτοφαρμάκων

ΌνομαΜορφήΠεριεχόμενο σε Δραστική ΟυσίαΔοσολογία/10 στρεμ
Lambda-cyhalothrinΜικρογαλάκτωμα2.5%3.35 ml
ZinebΔιαλυτή Σκόνη65%4.69 g
Triflumizole, TrifloxystrobinΣυμπυκνωμένο εναιώρημα42.8%2.01 ml
SpreaderΓαλακτωματοποιήσιμο συμπύκνωμα1.68 ml

* Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε διαλυτή σκόνη. Την επόμενη φορά, προσπαθήστε να αποφύγετε τέτοιους παράγοντες, καθώς μπορεί να μπλοκάρουν το σύστημα ψεκασμού και να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του ψεκασμού.

Αυτά τα φυτοφάρμακα παρασχέθηκαν από αγρότες για τον έλεγχο των παρασίτων και πρέπει να αναμειγνύονται σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα, καθώς και με την συμβουλή γεωπόνου. Αφού ολοκληρωθεί η Route Operation, θυμηθείτε να πετάξετε το drone κατά μήκος των άκρων του χωραφιού και να ψεκάσετε και εκεί τα δέντρα.

Αποτελέσματα Ψεκασμού

Φύλλα με σοβαρές βλάβες από παράσιτα (Αρ) Φύλλα με σταγονίδια ψεκασμένα ομοιόμορφα (Δε)

Μετά τον ψεκασμό, οι αγρότες εξέτασαν φυσικά το χωράφι για να λάβουν σχετικά αποτελέσματα. Δεδομένου ότι το Zineb που χρησιμοποιήθηκε εκείνη την ημέρα ήταν μπλε (περιείχε μπλε βιτριόλιο), ήταν εύκολο για αυτούς να δουν ότι τα σταγονίδια ήταν ομοιόμορφα και πυκνά ψεκασμένα σε όλα τα φύλλα.

Συμπέρασμα

Οι αγρότες ήταν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα του ψεκασμού και είπαν ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το T16 για ψεκασμό στο μέλλον. Σε όλη αυτή τη λειτουργία, ανακαλύψαμε ότι ο καλύτερος καιρός για ψεκασμό κερασιών είναι σε περιβάλλον χωρίς αέρα ή όταν η ταχύτητα του ανέμου είναι κάτω από 3 m/s. Ο τρόπος λειτουργίας Route Operation συνιστάται για την αποφυγή επανάληψης ή παράλειψης στον ψεκασμό. Συνιστάται επίσης να απενεργοποιήσετε το ραντάρ ανίχνευσης εδάφους υψηλής ακρίβειας και να χρησιμοποιήσετε το βαρόμετρο για να ρυθμίσετε το ύψος. Θυμηθείτε να πετάξετε το drone σε ύψος περίπου 1,5 m πάνω από τις καλλιέργειες και δεδομένου ότι ορισμένα φυτά έχουν ύψος τεσσάρων ή πέντε μέτρων, οι πιλότοι πρέπει να ρυθμίζουν με ακρίβεια όταν είναι απαραίτητο.

Source: https://ag.dji.com/case-studies/dji-ag-case-en-cherry-trees

Προειδοποίηση: Το περιεχόμενο και οι παράμετροι που παρέχονται εδώ είναι μόνο για αναφορά. Θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας και τις παραμέτρους και να χρησιμοποιήσετε έναν σωστό τρόπο για να ψεκάσετε το χωράφι σας σύμφωνα με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τους χαρακτήρες της καλλιέργειας, τη συνήθεια ή το ιστορικό χρήσης χημικών (θα μπορούσατε να αλλάξετε άλλες χημικές ουσίες σε περίπτωση που εμφανιστεί αντίσταση) κ.λπ. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες παραμέτρους λειτουργίας θα επιλέξετε ή δεν είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού, τότε θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μέρος του χωραφιού, πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο .