Εναέρια Εφαρμογή

Αποφύλλωσης Βαμβακιού

Η 26μελής ομάδα ψεκαστών HS, πήγε στις καλλιέργειες βαμβακιού στο Changji, Shihezi και Hami στο Xinjiang με 15 drones φυτοπροστασίας DJI MG-1S για να ψεκάσουν αποφυλλωτικά στο βαμβάκι. Η επίδειξή τους εντυπωσίασε τους ντόπιους αγρότες.

“Ο ψεκασμός με drone οδηγεί σε ομοιόμορφη εφαρμογή, λιγότερα απόβλητα, υψηλή απόδοση και χαμηλό κόστος. Για μεγάλες, τακτοποιημένες και συγκεντρωμένες καλλιέργειες βαμβακιού, ένα drone μπορεί να καλύψει 340 στρέμματα την ημέρα. Για μη συγκεντρωμένα χωράφια βαμβακιού, ένα drone μπορεί να καλύψει τουλάχιστον 270 στρέμματα την ημέρα, με ακτίνα 300 m ή περισσότερο», δήλωσε ο Shan Tao, χειριστής drone της HS.

Σκοπός λειτουργίας

Ψεκασμός αποφυλλωτικού με MG-1S για αποφύλλωση βαμβακιού μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να διευκολύνει η συγκομιδή από τη μηχανή και να αυξηθούν τα έσοδα.

Το επίπεδο έδαφος της περιοχής είναι κατάλληλο για ψεκασμό μεγάλης κλίμακας αποφυλλωτικού.

Χρόνος Εφαρμογής15 ΣεπτεμβρίουΤοποθεσία ΕφαρμογήςChangji
Έδαφος ΕφαρμογήςΕπίπεδοΠεριβαλλοντικές ΣυνθήκεςΗλιοφάνεια
Πληροφορίες Περιβάλλοντος

Με βάση τις συνθήκες καλλιέργειας, προγραμματίστηκαν δύο εργασίες ψεκασμού. Αυτή είναι η δεύτερη εφαρμογή και οι πληροφορίες της εφαρμογής φαίνονται παρακάτω.

Όνομα ΑποφυλλωτικούΕίδοςΕνεργά ΣυστατικάΚατανάλωση ανά 10 στρέμματα
Thidiazuron & diuronΑνασταλτικός παράγονταςThidiazuron: 360 g/L; Diuron: 180 g/L30 g
EthrelΥδατικό διάλυμαEthrel 40%80 ml
Πληροφορίες Αποφυλλωτικού

Ο ψεκασμός αποφυλλωτικού στο βαμβάκι απαιτεί πολύ ομοιόμορφη προσκόλληση. Καθώς υπήρχαν ορισμένα ακανόνιστα οικόπεδα στην τοποθεσία, χρησιμοποιήθηκε η λειτουργία σχεδιασμού διαδρομής (route planning mode) για αυτή την εφαρμογή.

Σχεδιασμός ΔιαδρομήςRoute planning modeΤαχύτητα Πτήσης5 m/s
Ύψος Πτήσης2 mΔιαστήματα Πτήσης4 m
Δοσολογία ανά 10 στρέμματα15 LΜπεκ ψεκασμούFan-shaped sprayer XR11001
Παράμετροι Εφαρμογής

Αποτέλεσμα-Συμπέρασμα

Η ομάδα φυτοπροστασίας της HS ψέκασε αποφυλλωτικό σε συνολικά 4.000 εκτάρια χωραφιών βαμβακιού, ψεκάζοντας 2.000 εκτάρια σε αυτή την επιχείρηση. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Ο Γιν Μπινγκ, ένας τοπικός βαμβακοκαλλιεργητής, είπε: “Προηγουμένως χρειάζονταν τρία άτομα αρκετές μέρες για να ψεκάσουν με τρακτέρ το αποφυλλωτικό σε 40 εκτάρια χωραφιών βαμβακιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης έως και 20%, καθώς τα τρακτέρ μπορούσαν να συνθλίψουν τα βαμβάκια.”

Πηγή: https://ag.dji.com/case-studies/dji-ag-case-en-cotton

Προειδοποίηση: Το περιεχόμενο και οι παράμετροι που παρέχονται εδώ είναι μόνο για αναφορά. Θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας και τις παραμέτρους και να χρησιμοποιήσετε έναν σωστό τρόπο για να ψεκάσετε το χωράφι σας σύμφωνα με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τους χαρακτήρες της καλλιέργειας, τη συνήθεια ή το ιστορικό χρήσης χημικών (θα μπορούσατε να αλλάξετε άλλες χημικές ουσίες σε περίπτωση που εμφανιστεί αντίσταση) κ.λπ. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες παραμέτρους λειτουργίας θα επιλέξετε ή δεν είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού, τότε θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μέρος του χωραφιού, πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο .