Μελέτη

Αμπέλια

Η Ελβετία έχει συνολική έκταση αμπέλου 14712 εκταρίων. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών των αμπελουργών στην Ελβετία είναι περίπου 550 εκατομμύρια CHF.

Για τη βελτιστοποίηση της συγκομιδής των σταφυλιών, οι αμπελουργοί ψεκάζουν τα φυτά με φυτοφάρμακα, πολλές φορές ανά εποχή. Παραδοσιακά, αυτή η εργασία εκτελείται ως επί το πλείστον με το χέρι ή με εξειδικευμένα μηχανήματα, η οποία είναι πολύ απαιτητική από τη μια πλευρά και μπορεί να είναι χρονοβόρα από την άλλη. Εφαρμόζονται 8-10 θεραπείες, που δίνει ρυθμό περίπου 10 ημερών για τον επαναλαμβανόμενο ψεκασμό με φυτοφάρμακα. Μια προσβολή περονόσπορου δεν καταστρέφει μόνο την ετήσια σοδειά, αλλά στη χειρότερη περίπτωση έχει και αρνητικές επιπτώσεις για τα επόμενα χρόνια.

Σε πολύ απότομες πλαγιές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων με τα οχήματα, καθώς μπορεί να ανατραπούν. Το μαρτυρούν πολυάριθμοι θάνατοι τα τελευταία χρόνια.

Για τους αμπελουργούς, η επεξεργασία των αμπελιών από τον αέρα με γεωργικό drone έχει σαφή λειτουργικά πλεονεκτήματα. Ορισμένοι αμπελουργοί έχουν ήδη κάποια εμπειρία με αυτό και υπάρχει ορισμένη αποδοχή της νέας τεχνολογίας.

1. Σκοπός Ψεκασμού

Καλλιέργειες: αμπέλια (σπορόφυτα, νεαρά φυτά, μεγαλωμένα φυτά)

Ασθένειες: περονόσπορος, άλλες μυκητιασικές ασθένειες

2. Πληροφορίες Περιβάλλοντος

Ημερομηνία Ψεκασμών2-3/6/2020, 8/6/2020, 16/6/2020, ΕβδομαδιαίαΤοποθεσίαHallau, Ελβετία
Τύπος ΕδάφουςΕπίπεδο & ΑπότομοΘερμοκρασία(℃)15 – 25°C
Συνολική Έκταση Ψεκασμού (στρ.)35 στρ. νεαρά φυτά
40 στρ. ενήλικα φυτά
ΥγρασίαΜεταβαλλόμενη
D:\行业应用 农机销售\2020药剂工作\作业案例\海外\瑞士葡萄\hTT2rwwQ.jpeg

3. Παράμετροι Ψεκασμού

Τύπος DroneMG-1P & T16Firmware VersionT16: V02.01.0312MG-1P: V02.01.0012
Μέθοδος ΛειτουργίαςIntelligent route planningΤαχύτητα ΠτήσηςT16: ~3m/sMG-1P: ~1.5m/s
Ύψος πτήσης (από την κορυφή του φυτού)3mΑπόσταση γραμμών πτήσης3m/4m(σύμφωνα με τον σχεδιασμό)
Ψεκαστικό υγρό ανά στρέμμα10 l / στρΤύπος ΜπεκXR110015VS
D:\行业应用 农机销售\2020药剂工作\作业案例\海外\瑞士葡萄\4kutHn4w.jpeg

4. Πληροφορίες Χημικών

Χημική εμπορική ονομασίαΔιατύπωση Δραστικό συστατικό και το ποσοστόΧημική ποσότητα (g/ml) που χρησιμοποιείται ανά στρέμμα
FolpetΚόκκοι διασπειρόμενοι στο νερόFolpet 80%0.12kg/ στρέμμα
BoosterΣυμπυκνωμένο εναιώρημαKaliumphosphonat 51.7%0.1 L/στρέμμα
CelosΚόκκοι διασπειρόμενοι στο νερόSchwefel 80%0.24 kg/ στρέμμα
D:\行业应用 农机销售\2020药剂工作\作业案例\海外\瑞士葡萄\-b8e7U0Q.jpeg

5. Συμπέρασμα 

Πολλά αμπέλια ψεκάζονται στην Ελβετία με drones. Ο συγκεκριμένος πελάτης είναι ξεχωριστός γιατί του ψεκάζουμε νεαρά φυτά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και πολύτιμα. Ο ψεκασμός με το χέρι γίνεται με τρακτέρ, αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε απότομους λόφους.

Η εφαρμογή ψεκασμού drone παρακολουθείται πολύ προσεκτικά από τον πελάτη που είναι ευρέως γνωστός ειδικός στη χώρα για νεαρά αμπέλια. Κατασκεύασε ειδικές πλατφόρμες προσγείωσης για το ψεκαστικό drone.

Ο ψεκασμός στα αμπέλια είναι κυρίως, αλλά όχι μόνο, για την πρόληψη της εμφάνισης της ασθένειας.

Ο περονόσπορος εμφανίζεται εάν δεν γίνει ψεκασμός.
Υγιή φυτά μετά τον ψεκασμό

Ο πελάτης συγκρίνει ενεργά τον ψεκασμό με drone με παλαιότερο ψεκασμό τρακτέρ. Ο πελάτης είναι ευχαριστημένος με τον ψεκασμό με drone, για τους παρακάτω λόγους:

-Καμία επαφή προσωπικού με φυτοφάρμακα
-Ίδια ταχύτητα σε επίπεδο έδαφος με το τρακτέρ, ωστόσο, σε απότομο έδαφος το DJI Agras έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση.
-Δεν εμφανίζεται φυτοτοξικότητα.

D:\行业应用 农机销售\2020药剂工作\作业案例\海外\瑞士葡萄\P3X47jZg.jpeg

Πηγή: DJI Agriculture

Προειδοποίηση: Το περιεχόμενο και οι παράμετροι που παρέχονται εδώ είναι μόνο για αναφορά. Θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας και τις παραμέτρους και να χρησιμοποιήσετε έναν σωστό τρόπο για να ψεκάσετε το χωράφι σας σύμφωνα με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τους χαρακτήρες της καλλιέργειας, τη συνήθεια ή το ιστορικό χρήσης χημικών (θα μπορούσατε να αλλάξετε άλλες χημικές ουσίες σε περίπτωση που εμφανιστεί αντίσταση) κ.λπ. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες παραμέτρους λειτουργίας θα επιλέξετε ή δεν είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού, τότε θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μέρος του χωραφιού, πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο.